Průzkum "Anketa "NOVÉ JMÉNO PRO MOST V ULICI B. EGERMANNA""
Ovlivněte, jak se bude jmenovat most v ulici B. Egermanna. Přinášíme vám čtyři jména výrazných osobností, které jsou neodmyslitelně spjaty s Novým Borem. Stačí zaškrtnout jednu z nich. Podle vaší volby pak most oficiálně pojmenujeme.

IVO ROZSYPAL
Významný sklářský umělec a novoborský patriot, který byl neodmyslitelně spjat s Mezinárodním sklářským sympoziem IGS. Patřil mezi klasiky českého ateliérového skla a veřejnost mohla jeho práci ocenit díky početným realizacím v architektuře a veřejných prostorech. S uznáním o něm psal domácí i zahraniční tisk, vystavoval v prestižních galeriích. V roce 2009 vydal tento sklářský mág knihu Ivo Rozsypal sklo kresba malba s podtitulem Moje vyznání.

RENÉ ROUBÍČEK
Český umělecký sklář a sklářský výtvarník. Patřil mezi přední postavy českého sklářství, podílel se například na československém pavilonu na Světové výstavě 1958. Byl vedoucím Borského skla, pedagogicky působil na Akademii výtvarných umění v Praze, spolupracoval s firmami Crystalex, Moser, Lasvit, Preciosa a řadou skláren. Byl poručníkem designéra Bořka Šípka. Kromě toho byl členem Umělecké besedy a BILANCE (tvůrčí skupina užitého umění).

ZDENĚK ANDRES
Sklářský technolog, huťmistr, historik sklářské výroby a obchodu se sklem. Působil v Novém Boru a Kamenickém Šenově, podílel se na podobě československého pavilonu na Expo 1958. Založil tradici ojedinělého tavení skla dřevem v Deštném v Orlických horách, která trvá dodnes.

FRANTIŠEK PETRÁK
Svérázná, autentická a již téměř historická postava města, neodmyslitelně spjatá právě s chůzí po tomto mostu několikrát denně.

Uzávěrka ankety a odevzdání anketních lístků je pondělí 31. ledna 2022.


Průzkum byl již ukončen, není možné na tento průzkum odpovědět.


Děkujeme za odpovědi. Vyzkoušejte také tuto webovou stránku - vytvořit dotazník s MojeAnketa.cz je jednoduché!